Schermafbeelding 2020-10-21 om 15.39.06

De roestvrijstalen super papegaai van meneer Kunst

Het was in de begintijd van het hospice. Ik werd rond half vijf middags gebeld of ik even kon komen voor een ‘technisch probleem’. Bij aankomst zag ik meneer Kunst in bed liggen. Hij had een gezwel in zijn rug en kon vanwege de pijn moeilijk overeind komen. Het eerste stukje lukte hem met behulp van de papegaai, maar daarna was er niets meer om zich aan op te trekken.

Anderen mochten hem niet helpen, omdat dan de pijn niet controleerbaar was. Hij vroeg mij daarvoor een oplossing te bedenken. Mij leek het het handigst om aan de achterkant van het bed een tweede papegaai te monteren. Op die manier zou hij zelfstandig uit bed kunnen komen. Thuis heb ik een werkplaats en ben aan de slag gegaan.

Diezelfde avond rond 10 uur was de tweede papegaai gemonteerd aan het bed van meneer Kunst. Het was voor mij dan ook wel even slikken dat ik toen te horen kreeg dat meneer in-tussen ook een vriend van hem had gebeld met dezelfde opdracht: het maken van een constructie om hem mobiel te houden.

De volgende dag kwam de vriend (en tevens directeur van Knook constructies) en die zou wel een (betere) constructie maken. Een paar dagen later werden er enorme roestvrijstalen buizen naar binnen gebracht en na montage kon meneer Kunst alle kanten op om uit en in bed te komen.

Als dank voor de constructie, die ik in eerste instantie had gemaakt, mochten onze vrijwilligers een basiscursus brandpreventie doen bij het bedrijf van meneer Kunst!

Het verhaal van een vrijwilliger.

Geef om het leven