Hospice ‘In Vrijheid’ Waterland en duurzame energie

Met 17.000 kWh verbruik per jaar zijn de energiekosten een behoorlijke kostenpost voor het hospice.
Wij willen het hospice helpen door de exploitatiekosten blijvend te verlagen door hen zestig zonnepanelen aan te bieden waardoor het hospice zelf in haar eigen elektriciteit kan voorzien.
Dankzij de zonnepanelen kan het hospice haar exploitatiekosten met € 70.000 verlagen gedurende de komende 20 jaar, dat zou een fantastisch cadeau zijn en duurzaam ook!

Help mee om dat te realiseren klik op het zonnepaneel en draag een steentje bij!

Waarom zonnepanelen?

Het energieverbruik in het hospice is veel hoger dan in een gemiddeld huishouden; het hospice is 24 uur per dag ‘in bedrijf’ voor haar bewoners en dat is erg belangrijk.
Op het comfort voor de bewoners kan het hospice dan ook niet bezuinigen. Toch heeft het hospice wel belang bij een lage energienota en is onderzocht hoe we dit op een goede manier zouden kunnen realiseren, al snel kwamen we uit op de plaatsing van zonnepanelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar helpt het hospice ook aan lagere exploitatielasten (voor een hospice zeker niet onbelangrijk) omdat zij door de plaatsing van 60 zonnepanelen jaarlijks nu zo’n 15.000 kWh zelf kunnen produceren.


De kosten van de zonnepanelen en de installatie zullen omstreeks € 18.000,-- gaan bedragen. Dankzij een genereuze gift uit de kerstbomen verkoopacties van Lionsclub Purmerend-Whereland hebben we inmiddels al € 5.000,--  beschikbaar!

Help ons en draag een steentje bij!