vrienden van hospice in vrijheid waterland purmerend

Vrienden van hospice in vrijheid waterland

Welkom op de site van Stichting Vrienden van Hospice ‘In Vrijheid’ Waterland. Het hospice is geopend sinds 16 november 2013 en is modern opgezet. Het is gevestigd op de Ds. Martin Luther Kingweg 2, 1444 ED te Purmerend, in een rustige bomenrijke omgeving en heeft een prachtige tuin van ruim 400 m2.

U kunt het hospice telefonisch bereiken op 0299-778020

Het doel van de Stichting Vrienden van Hospice ‘In Vrijheid’ Waterland is financiële en handzame ondersteuning te bieden aan het hospice zelf. Om het hospice te helpen kostendekkend te kunnen opereren. Dit doen wij door het bijeenbrengen van gelden, het houden van spreekbeurten, opzetten van inzamelingsacties en hands-on activiteiten zoals tuin- en onderhoudswerkzaamheden in het hospice zelf. Daarnaast ondersteunt onze stichting bewoners van het hospice ‘In Vrijheid’ die de eigen bijdrage voor het verblijf in het hospice niet of slechts deels kunnen betalen.

Het exploiteren van een hospice kan alleen succesvol zijn met een financiële bijdrage uit de gemeenschap, de jaarlijkse kosten kunnen nooit gedekt worden uit de eigen bijdrage van de bewoners en de subsidie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op basis van deze bijdragen kunnen slechts 55% à 65% van de kosten worden gedekt.

Ieder jaar is er dus een exploitatie tekort, in dat tekort probeert de Stichting Vrienden te voorzien. De jaarlijkse kosten van het hospice bedragen € 220.000,--. Gemiddeld verwacht het hospice dat het exploitatieverlies  jaarlijks  €  30.000  zal bedragen.

Klik op deze link www.hospice-in-vrijheid.nl om meer te lezen op de site van het hospice zelf.